söndag 12 augusti 2007

Roliga kokboken

Andliga, vegetariska maträtter

Låt dig inspireras och prova gärna att kombinera en trerätters middag när du bjuder in dina vänner. Ett gott skratt förlänger livet. Samla ihop dina vänner och läs igenom dessa andliga, vegetariska recept, som hela tiden blir allt fler och roligare. Alla råvaror är ekologiskt odlade. Var med och sprid glädje! Desto fler som skrattar desto mer glädje i vår värld.

Ängeln Garbriels kreativa skrivargryta. Innehåller uppfriskande orangea persikor, morötter, smörblommor och linser. Perfekt för att få fantasin att flöda.

Självläkande grillspett med qourn, majskolvar, tomater, röd paprika, squash, aubergine och fetaost. Njut av varenda tugga och känn kroppen återfå sin livsenergi

Terapeutisk lyftkranssoppa med röda linser, blomkål, kidneybönor, curry och antihostknäcke. Soppan är tänkt att lyfta upp oss från alla begränsande och negativa känslor. Drick av soppan och upptäckt nya möjligheter!

Clairvoayanta, tarotchokladbollar gjorda på cashewnötter, råsocker, mörk choklad, ingefära och grädde. Bra för att kunna se vad som väntar i framtiden



Symbolisk äppelkaka med jungianska mandelflarn. Serveras med en stor klick vispgrädde i samband med drömtydning.


Färgstark gryta med tomater, kikärter, paprikafyllda knytten innehållande getost och spenat samt en stor slev glädje och harmoni. Ladda upp med denna färsprakande gryta kvällen före mötet med din färgterapeut för att få utlopp för din kreativitet.



Homeopatiska, bayerska, vegetariska vårrullar, innehållande lingon, brännässlor, vitkål och mynta. Intages i mikroskopiska portioner för att balansera humöret

I ching pudding gjord på mögelost och virvlat vatten, serveras med tvättäkta turkiska dolmar under vandring på kinesiska muren

Manifesterande önskegryta innehållande alger, drakögon, purjolök och kokta grannbarr.
Serveras med ett stort hjärta i enlighet med attraktionslagen

Mediala grönsaksbiffar med vitlökspesto och nybakta feng shui kakor. Intages bäst i sydvästra delen av köket

Shiatsumasserande kikärtsgryta, tillagad med kläm i nyporna. Innehåller olivolja, saffran, kardemumma, nötter, mandlar, solrosfrön och blomkål. Intages bäst två timmar efter massagen med ett balanserat sinne och ett leende på läpparna

Tankekraftsbalanserande kinesiska lyckokakor, kryddade med persilja, dragon, mynta och stevia. Fokusera dina tankar på kryddornas smaker och upplev lugnet inom dig.

Kanaliserad änglaröra med purjolök, dragon och persilja. Jordgummor och vispad himmelsgod grädde till efterrätt. Receptet kanaliseras av änglarna till dig som är redo

Massageterapeutisk vegetarisk lasagne med röd lök, garem masala, haricour verts och rostade kastanjer. Serveras med nybakade avocadoscounes till alla nygräddade massageterapeuter

Orientalisk smulbärspaj gjord på dinkelmjöl och havregryn. Serveras till alla entusiastiska thai shi utöverar med förhöjd livsenergi, varm vaniljsås och kanelstänger, som stärker tålamodet

Änglahealande omelett gjord på färska strutsägg, bröstmjölk och kardemumma. Serveras med palsternacka, rädisor och reishisvamp efter healing sessionens slut när änglarna behöver fylla på sin energi. Du kan alltid be till änglarna om hjälp, utifall det skulle bli pannkaka utav alltihopa istället för omelett

Shamansk getostkaka med kanderad ingefära och kiwitofuglass. Njut av denna rätt för att finna ditt kraftdjur

Gratinerad, dubbel pendelomelett med chilikryddat basmatiris och wokade grönsaker. Glöm inte att pendel maten innan.

Japanska chakrabalanserade linsbiffar, stekta i kokosmjölk, med fullkornstagliatelli, kron, chakra, ärtskocka och röd tomatpesto. Stärker garanterat pannchakrat.

Ungsbakade, chilispetsade neurolingvistiskt programmerade mördarsniglar, serverade på en bädd av hackelbackspotatis med färska nypon. Bra för att snabbt bli av med fobier.

Vatabalanserade, ayurvediska risbollar med hypnotiserade mandlar, ghee och jungfruolivolja. Kan vara bra att fråga en hypnoterapeut om råd innan du serverar mandlarna

Tofupizza med mozarella, basilika, broccoli , gräslök och Bachs blomsterdroppar. Välj droppe med omsorg.

Drakens jordande önskegryta. Serveras med kronärtskockor, alger, draköga och vitlök. Serveras med krämig potatismos vid handtydning. Helst innan maten, om händerna skulle bli kladdiga

Mullbärste med färgstark tussilago, serveras med persikoindränkta fikon med lassi. Perfekt för deltagarna i en kurs i mirakel

Tistelgryta med smörstekta gräshoppor doppade i bjönrbärsmarmelad och aromaolja. Ett måste för alla aromaterapeuter

Kristallhealarens mumsiga rödbetssoppa med norsk getost, gul lök och ungsbakade havrepannkakor med åkerbär. Serveras i samband med bordsdans, helst när bordet står stilla

Numerologisk Dinkelpizza med alger, ostron, johannesört, oregano och piripiri. Serveras med pirr i magen. Se till att få rätt antal av alla ingredienser och att siffrorna överensstämmer med ditt livstal

Frigörande linsgryta serveras innan dansen tillsammans med dill, murgröna, jungfruolivolja och ett underbart leende

Vad passar bättre på en torsdag för en upptagen astrolog än en rykande varm ärtsoppa med morrhår från ett sabeltandat lejon, ungspannkaka med blåbär, rosmarin och fårost. Du med många planeter i oxens tecken och solen i Venus får se upp. Njut måttligt!

Kundalinipasta med rostade kastanjer och ägg. Utmärkt för yogalärare

Tantriska dadlar med mörk choklad, passionsfrukt och valnötter. Mata varandra när ni möts i stundens hetta.

Frigörande chai andningsyogite med kalki och ammas morotskaka. För dig garanterat ett steg närmare upplysning.

Falungongkorv med spenatindränkt indisk ost. Intages långsamt och med en stor portion tålamod

Reiki helande rabarber- och cocospaj med mörk 70 procentig karunachoklad. Helar garanterat ditt solarplexuschakra

Mayakalenderns profetiska äggröra, kryddad med vitlökspeppar, stevia, ingefära, rosmarin och oregano. För optimalt närningsintag njut av måltiden på inkapyramidens topp, gärna tillsammans med en klok uggla

Några till:

dessert:
Friterade lyckokakor med ringlad honung på en bädd av myntablad
drick (med måtta) till detta ett uppigande eufori-te på eukalyptus,
drakögon och ginseng.
(glöm inte att öppna lyckokakan för att ta emot ditt budskap).

förrätter/huvudrätter:
Chakrabalanserande grönsaksgryta som kan varieras efter omständigheterna
kryddade med de fem elementen; vatten chilield, jord-nötter, några nypor luft efter behag,
, kanelstänger (trä-elementet). Tillagas med fördel i en järngryta för att få med metallelementet om inte gröna bladgrönsaker som t.ex. spenat ingår i grytan.
Håll med fördel en pendel över grytan när allt kokas upp för att få rätt balans på det hela.
Intages när tillvaron känns lite upp-och-ned.

Kosmisk sol och vår-wok med äggnudlar, spirulina, alger drakögon, urvattnade kastanjer, gula morötter i stavar. Låt allt koka upp på snabb värme, krydda med magisk curryblandning.

Magisk curryblandning med det lilla extra
Gurkmeja, nyplockade spindelben (vegetarianer kan ersätta detta med riven bambuskott), riven ingefära, grönpeppar malen mellan tänderna av erfaren trollkarl samt cayennepeppar.

Meditations-mousakka,
varva potatis/aubergine med mantrasås innehållandes tomat, pinjenötter,
tofufärs och spenat där mantrat "oum" uttalas högt och ljudligt
vid redningen. Strö över lite riven ost från friska och glada alpgetter,
skjuts in i ugnen. Serveras och äts under största möjliga tystnad,
om möjligt på en bergstopp.


Yin & yang-sushi
Tärnade filéer av ishavstorsk rullas tillsammans med råris på en platta nori, lägges sedan i frysen. (obs inget för dig som har plomber)
Bitar av marulk och färsk hackad chili röres ihop. Detta tillagas sedan på samma sätt som ovanstående med skillnad att bitarna friteras istället för fryses.
Servera båda varianter medan de ännu är frysta resp. heta för att balansera varmt och kallt inom dig. (fisken kan för fundamentalistvegetarianerna bytas ut mot frysta alger och mjölksyrade energimasserade rödbetor)


Fattigmans pytt i panna dränkt i vinägermarinad
Passar dig som har skralt i kassan.
Titta längst in i kylskåpet och se om du inte hittar åtminstone något, kanske ända från millenieskiftet. Om råvarorna är oigenkänneliga så dränk med fördel i vinäger innan servering
för att förhindra värre oönskade smaker. Konserver är ett plus, blanda innehållet i en stor panna, har du potatis kan du tärna dessa och få till en skaplig fattigmans pyttipanna.















2 kommentarer:

antaryaminna sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
antaryaminna sa...

Haha, gud vad roligt. Nog trodde jag inte att recepten skulle vara så finurliga. Kram på dig!