torsdag 4 december 2008

Ge med öppet hjärta!


Drakelidrak! (Hej och välkommen)


Har du funderat över vad du vill ha mer av i ditt liv?

Har du funderat över vad du vill bli ihågkommen som när du ligger ute i naturen 150 år gammal och tar ditt sista drakpust?

Ett bra tips är att börja ge till andra allt du själv önskar dig. Vill du ha mer kärlek, glädje, upplevelser? Sprid kärlek, glädje och bjud in dina vänner på spännande upplevelser. Bjud in till en kväll med hälsosamt julbak. Vi mår bra av att ge till andra. Studier visar att människor (och drakar såklart) som ger, utan att förvänta sig något tillbaka, upplever högre livskvalitet.

Under julhelgen finns många möjligheter att ge från djupet av ditt stora hjärta. Det behöver inte kosta dig något. Du kan ge av din tid, lyssna på alla du möter med empati och hela din uppmärksamhet, ge komplimanger, en värmande kram. Ta ledigt och umgås med dina barn eller överraska din partner med något som han/hon uppskattar.

Det är också en bra tid att rensa bort sådant du inte har användning av. Rensa ut bland kläder och saker i din bostad. Ge bort allt som du inte tycker om eller använder. Behåll endast sådant du älskar. Då gör du en supergod gärning och ger dessutom plats för nytt att strömma in i ditt liv. Nya saker, relationer, glädje, kärlek och livskraft.

Det krävs mod att släppa taget om egot. Som tur var är drakarna modiga.

Så nu är det upp till bevis! Vem sprider mest kärlek och glädje? Vem delar ut flest kramar? Gör som drakarna, pusta med näsborrarna och ge från djupet av ditt stora hjärta. Och glöm inte att samtidigt stråla med kärlek, ljus och glädje.

Inga kommentarer: